Menu+

Aannemingsovereenkomst getekend voor bouw 86 sociale huurwoningen

Aannemingsovereenkomst getekend voor bouw 86 sociale huurwoningen

Directeur Wil van Dam van Woningbouwvereniging St. Willibrordus en Cees Meerburg van Coen Hagendoorn Bouw BV tekenden op 10 september jl. de aannemingsovereenkomst voor de bouw van 86 sociale huurwoningen rondom de Stompwijckstraat. Het bouwgebied omarmt de Zuidwijklaan, Hugenzstraat, Suykstraat en Sandelandstraat. De 40 verouderde duplexwoningen die hier stonden zijn eind juli gesloopt.

Het ontwerp van de nieuwbouw is afkomstig van Studio VVKH uit Leiden. Woningbouwvereniging St. Willibrordus wil investeren in de wijk en vroeg VVKH mee te denken. Het ontwerp moest aan een aantal voorwaarden voldoen. De woningen moeten energiezuinig zijn en zorgvuldig worden ingepast in de omgeving. Verder hield VVKH bij het ontwerp rekening met de aanwezige natuur en met voldoende parkeerruimte voor de bewoners.

Planning

Op 14 juni 2021 kwam het bestemmingsplan als hamerstuk in de raad. De volgende dag is de omgevingsvergunning ingediend. Na de zomer is gestart met het bouwrijp maken van de grond en het inrichten van de bouwplaats. De bouwtijd bedraagt ongeveer twee├źnhalf jaar. In november wordt gestart met het boren van bodemlussen. De oplevering staat gepland voor het najaar 2023.