Menu+

Afscheid Wil van Dam

Directeur-bestuurder Wil van Dam overleden

Geheel onverwacht en met groot verdriet hebben wij op 6 oktober kennisgenomen van het schokkende bericht dat onze directeur-bestuurder Wil van Dam is overleden.

Wil van Dam zette zich vanuit Woningbouwvereniging St. Willibrordus ruim 30 jaar vol passie en inspiratie in voor de sociale volkshuisvesting in Wassenaar. Als bestuurder met het hart op de juiste plaats had hij altijd oog voor de mensen.

“Je kunt gebouwen neerzetten, maar zonder mensen blijft het kil”, zo zei hij tijdens het 100-jarig bestaan in 2019. “Datzelfde geldt voor een woningcorporatie. De juiste mensen geven de corporatie warmte. St. Willibrordus is zoals ze is door de inzet van het personeel, de bestuurders in al die jaren, de huurderbelangenvereniging en de leden van de vereniging. Dankzij al deze mensen zijn wij al honderd jaar sociaal betrokken en verankerd in de Wassenaarse samenleving.”

Die warmte en betrokkenheid zie je terug in de projecten die Wil van Dam in die 30 jaar realiseerde. Bijvoorbeeld de woonvoorziening voor gehandicapten aan de Haven, diverse verduurzamingsprojecten en de bouw van een appartementencomplex en een zorgcomplex op de locatie Bellesteijn. Op dit moment wordt – naar nu helaas blijkt – ‘zijn’ laatste project aan de Stompwijckstraat ontwikkeld: 86 sociale huurappartementen die medio 2023 worden opgeleverd.

De komende periode zullen wij gebruiken om dit verdrietige nieuws te verwerken. Wij wensen zijn familie, geliefden en vrienden heel veel sterkte toe.

Uiteraard is en blijft onze organisatie bereikbaar. Precies zoals Wil van Dam het zou hebben gewild.

Medewerkers Woningbouwvereniging St. Willibrordus