Menu+

Amarosa en Huurdersvereniging Rozenstein ontvangen sleutels Stompwijckstraat

Amarosa en Huurdersvereniging Rozenstein ontvangen sleutels Stompwijckstraat

In het nieuwbouwcomplex aan de voormalige Stompwijckstraat in Wassenaar komt binnenkort een vestiging van zorginstelling Amarosa. Ook Huurdersvereniging Rozenstein krijgt hier een gloednieuw kantoor. Op 1 februari overhandigde directeur Marc Fischer van Woningbouwvereniging St. Willibrordus de sleutels aan directeur Hester Branderhorst van Amarosa en voorzitter Matthijs Paardekooper van Huurdersvereniging Rozenstein. 

Het sociale nieuwbouwcomplex aan de Stompwijckstraat bestaat uit 86 twee- en driekamerappartementen. Op de begane grond is een bedrijfsruimte, waar Amarosa en Huurdersvereniging Rozenstein zich vestigen. Amarosa is de nieuwe naam voor SWZ-Wassenaar. “Wij werken al langdurig samen en kijken waar de kansen zijn voor een combinatie van wonen en zorg”, zegt Fischer. “Zo realiseerden wij al eerder een zorgcomplex binnen ons project Bellesteijn. Vanaf de start van de planontwikkeling voor de Stompwijckstraat hadden wij de ambitie om ook hier een zorgpunt te vestigen. Omdat ouderen langer thuis blijven wonen, is het belangrijk dat de zorg naar de wijken komt. Ik roep ook andere partijen op om bij woningontwikkeling na te denken over een combinatie van wonen en zorg.”

Zichtbaar in de wijk

Op de nieuwe locatie krijgt Amarosa een kantoor voor thuiszorgmedewerkers en twee grote ruimtes. Daar komen de dagbesteding en een ontmoetingspunt voor mensen in de wijk. “Omdat we beneden zitten, zijn we goed zichtbaar”, zegt Branderhorst. “Vanaf april openen we onze deuren en kunnen bewoners uit de wijk hier onder meer binnenlopen met vragen voor onze thuiszorgmedewerkers. Bij ons ontmoetingspunt kunnen ze samen een kopje koffie drinken en deelnemen aan activiteiten. Zo gaan we de eenzaamheid tegen. Daarnaast kunnen mensen met een zorgindicatie hier terecht voor dagbesteding. We geven structuur aan hun dag en ontzorgen het thuisfront. Woningbouwvereniging St. Willibrordus streeft naar een optimale woonomgeving. Amarosa wil een zichtbare en aanwezige zorgaanbieder zijn. In gezamenlijkheid kunnen we onze doelen verenigen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winst

Voorzitter Matthijs Paardekooper is blij met het nieuwe kantoor van Huurdersvereniging Rozenstein. “Wij maakten de ontwikkeling van deze mooie nieuwe locatie vanaf het begin mee. Het is een bijzonder gevoel dat we nu zelf een plek krijgen in deze prachtwijk.” De huurdersvereniging kan straks ook gebruikmaken van de faciliteiten van Amarosa. “Daarmee worden de ruimtes van Amarosa multifunctioneel ingezet”, zegt Fischer. “Bovendien levert de verhuizing van de huurdersvereniging volkshuisvestelijke winst op. Hierdoor kunnen we de voormalige kantoorruimte aan de Wiegmanweg ombouwen tot een appartement.”