Menu+

Grote belangstelling Dag van het Huren

Grote belangstelling Dag van het Huren

Oktober 2017 – Ruim honderd mensen bezochten op zaterdag 7 oktober de Dag van het Huren, die Woningbouwvereniging St. Willibrordus samen met de Wassenaarsche Bouwstichting organiseerde. Tussen 10.00 en 15.00 uur was het in het buurtcentrum Oostdorp & Omgeving een komen en gaan van geïnteresseerden.

 

Die dag zijn medewerkers van beide Wassenaarse corporaties aanwezig om vragen van belangstellenden te beantwoorden. Stephanie Remmerswaal van Woningbouwvereniging St. Willibrordus is een van hen. “Ik spreek vooral veel mensen die willen doorstromen. Bijvoorbeeld senioren die een eengezinswoning achterlaten en interesse hebben in het nieuwe appartementencomplex op de locatie Bellesteijn. Sommigen zijn nog niet als woningzoekende ingeschreven bij Woonnet Haaglanden. Die helpen we direct met hun inschrijving. Ook krijgen we vragen van jongeren die snel een woning willen of die zich willen inschrijven voor een grotere woning.”

Verduurzaming
Ook de leden van de beide huurdersverenigingen zijn van de partij op de Dag van het Huren. “Huurders weten ons goed te vinden”, zegt Didi van Kralingen, die de honneurs waarneemt voor Huurderbelangenvereniging Rozenstein. “Het is heel druk vandaag.” Ondertussen lopen voorzitter Ruud van Kralingen en administratief ondersteuner Fred Oudendijk mee met de rondleiding in de modelwoning voor verduurzaming. Zelf woont Didi van Kralingen in een van de woningen bij Hof van Eden die eind vorig jaar verduurzaamd zijn. “De verduurzaming is ons reuze meegevallen”, vertelt ze. “In vijf dagen tijd is ons hele huis energiezuinig gemaakt. Het is nu goed geïsoleerd, we hebben zonnepanelen en centrale afzuiging. Sindsdien is onze energierekening gehalveerd. Bovendien is ons wooncomfort er behoorlijk op vooruit gegaan. Vooraf was niet iedereen in de wijk even blij met de verduurzaming, maar nu hoor je er niemand meer over.”

Ouderen
Edith Weijnen van de Federatie van Wassenaarse Ouderenorganisaties polst de woonbehoefte van ouderen door hen een enquête in te laten vullen. “De uitkomsten bespreken we met de corporaties en de gemeente. Ons belangrijkste doel is om ouderen na te laten denken over hun toekomst. Je kunt je het beste bijtijds inschrijven voor een huurwoning, en niet pas als de nood aan de man is.” Seniorenmakelaar Rebecca Brekelmans is het daar helemaal mee eens. Zij bezoekt regelmatig oudere huurders van corporaties in Haaglanden om met hen de mogelijkheden te bespreken om te verhuizen.

De jeugd is ook goed vertegenwoordigd tijdens de Dag van het Huren. De speciale hoek met kleurplaten en kleurtjes is gezellig druk. Al met al is de stemming positief en enthousiast. “We hadden niet verwacht dat er zoveel mensen zouden komen”, zegt Bianca Elshof van Woningbouwvereniging St. Willibrordus aan het einde van de middag. “Het is geen moment rustig geweest en daar doen we het voor.”

Bekijk hieronder een impressie van de dag: