Menu+

Grote opkomst op Dag van het Huren

Grote opkomst op Dag van het Huren

Oktober 2019 – zeker honderd mensen bezochten op zaterdag 12 oktober de Dag van het Huren, die beide Wassenaarse woningcorporaties samen organiseerden in het buurtcentrum Oostdorp & Omgeving. Onder hen veel starters. Zij kwamen onder meer voor informatie over de startersappartementen die gebouwd gaan worden in het Van Polanenpark. In totaal gaven 23 starters aan dat zij graag op de hoogte worden gehouden.
Volgens wethouder Lia de Ridder voorziet de Dag van het Huren in een behoefte. “Het is goed dat beide Wassenaarse corporaties deze dag samen organiseren. Tussen 10.00 en 11.00 uur stonden hier al rijen bij de woonconsulenten. Vooral het aantal starters viel mij op. De Dag van het Huren verbindt mensen en is nog gezellig ook. Ik vind het mooi dat dit jaar de Vrijwilligerscentrale met WassenaarDoet aanwezig is. Wonen is ook samenleven. Een samenleving kan niet zonder vrijwilligers.”

WassenaarDoet

“Van alle Wassenaarders doet zestig procent aan vrijwilligerswerk”, vertelt Ellen Waasdorp van WassenaarDoet. “Zowel voor starters als ouderen kunnen wij wat betekenen. Op de website van WassenaarDoet.nl kunnen inwoners van Wassenaar een oproep doen voor burenhulp. Ook kunnen zij hun hulp aanbieden. Hiermee spelen wij in op de groeiende vraag naar incidentele vrijwilligers. De website is in februari gelanceerd en heeft nu al maandelijks 2000 hits.”

Inschrijving Woonnet Haaglanden

Er was tijdens de Dag van het Huren speciale aandacht voor verduurzaming. Geïnteresseerden bezochten de modelwoning van Woningbouwvereniging St. Willibrordus aan de Van Duivenvoordelaan. In het buurtcentrum waren demo’s van verduurzamingsmaterialen te zien. De woonconsulenten van beide corporaties beantwoordden uiteenlopende vragen. “Met name de inschrijving op Woonnet Haaglanden was een terugkerend onderwerp”, zegt woonconsulente Stephanie Remmerswaal van St. Willibrordus. “Er zijn bijvoorbeeld veel vragen over de nieuwe regels bij inschrijving en over inkomensgrenzen.” “Niet iedereen realiseert zich hoe belangrijk het is om een goed profiel aan te maken”, vertelt woonconsulente Mirjam Oudshoorn van de Wassenaarsche Bouwstichting. “Er kwamen vandaag al twee starters langs die als doorstromer in het systeem stonden. Hun profiel pasten we ter plekke aan.”

Woonenquête

Tientallen inwoners vulden een woonenquête in die de beide huurdersverenigingen verspreidden. “Mensen waarderen de manier waarop beide corporaties met verduurzaming omgaan”, zegt Rob Barnhoorn van Huurdersvereniging de Wassenaarsche. “Ook oordelen ze positief over de klantgerichtheid en het onderhoud van de woningen. De grote opkomst van vandaag is positief. Mensen laten gelukkig van zich horen en dat is heel belangrijk.”