Menu+

In vogelvlucht langs de nieuwbouw van project Rozenstein

In vogelvlucht langs de nieuwbouw van project Rozenstein

Zo’n 40 geïnteresseerden kwamen op 3 juli naar de voetbalkantine van Blauw Zwart voor een voorlichtingsavond over het nieuwe project Rozenstein. Woningbouwvereniging St. Willibrordus sloopt 62 verouderde woningen en bouwt er 101 woningen voor terug. Er komen 57 appartementen voor 1 of 2 personen en 44 eengezinswoningen voor kleine en grotere gezinnen.

Naast omwonenden waren er ook vertegenwoordigers vanuit de gemeente, politie en Huurdersvereniging Rozenstein aanwezig. Zij kregen een videopresentatie te zien met 3D-beelden, die in vogelvlucht toonden hoe het project eruit komt te zien en hoe het past binnen de omgeving. Ook stond er een maquette en lagen er informatieboekjes met daarin diverse schetsen, tekeningen en plattegronden van het project. Medewerkers van Woningbouwvereniging St. Willibrordus en de architect van het project waren aanwezig om vragen te beantwoorden.

Positief ontvangen

Hoe kan ik mij inschrijven voor het project? Is het mogelijk om terug te verhuizen van de gesloopte woningen naar de nieuwbouw? Hoe wordt er omgegaan met overlast door de bouw? Al deze vragen kwamen aan bod. Verder waren er onder meer vragen over de plattegronden, parkeren en het groen rondom de woningen. “Het plan werd erg positief ontvangen”, zegt directeur Marc Fischer van Woningbouwvereniging St. Willibrordus. “Het geeft ons vertrouwen dat we komende zomer een goed en mooi ontwerp gaan indienen voor de noodzakelijke omgevingsvergunning.”

Bent u benieuwd hoe het project eruit komt te zien? Bekijk dan ook de presentatie!