Menu+

Marc Fischer nieuwe directeur-bestuurder Woningbouwvereniging St. Willibrordus

Marc Fischer nieuwe directeur-bestuurder Woningbouwvereniging St. Willibrordus

September 2022 – De Raad van Commissarissen (RvC) van Woningbouwvereniging St. Willibrordus heeft per 15 september 2022 Marc Fischer benoemd tot directeur-bestuurder. “Fischer werkt sinds 2011 bij onze corporatie”, zegt Geert Ensing, voorzitter van de RvC. “De laatste vier jaar als manager Vastgoed. Na een uitvoerige selectieprocedure bleek hij een prima opvolger van de vorige bestuurder Wil van Dam en interim directeur-bestuurder Joke ten Brink.”

Na het plotselinge overlijden van Wil van Dam op 6 oktober 2021, nam Joke ten Brink tijdelijk zijn taken over. “De afgelopen maanden stelden het managementteam en de RvC de strategie opnieuw vast”, vertelt Ensing. “Daarop schreven we een functieprofiel voor de nieuwe bestuurder. De selectieprocedure leverde uitstekende kandidaten op, zowel intern als extern. Na een goede afstemming met interne en externe betrokkenen, concludeerden we dat we binnen onze organisatie een prima opvolger hebben; Marc Fischer. Wij feliciteren Marc met deze nieuwe functie en kijken uit naar de samenwerking met hem. Ook bedanken we Joke ten Brink voor haar rol als interim directeur-bestuurder in de afgelopen tijd.”

Klantgerichte bedrijfsvoering

“Ik ben verheugd over mijn nieuwe rol als directeur-bestuurder”, zegt Fischer trots. “Ook ben ik blij met het vertrouwen dat is uitgesproken door de RvC, het personeel en Huurdersvereniging Rozenstein. Ik kijk ernaar uit om samen met hen de doelstellingen van Woningbouwvereniging St. Willibrordus te realiseren. De kern van onze organisatie is een klantgerichte bedrijfsvoering. Al jaren scoren we goed op huurdertevredenheid. Iets waar we uiteraard erg trots op zijn én wat we willen vasthouden. We leven in uitdagende tijden van beperkte beschikbaarheid en een grote duurzaamheidsopgave. Door hoge inflatie en energielasten staan betaalbaarheid en leefbaarheid ernstig onder druk. Ik pak graag de handschoen op samen met onze belanghouders, waaronder Huurdersvereniging Rozenstein en de gemeente Wassenaar.”