Menu+

Prijsuitreiking winnaars ontwerp bouwdoeken

Prijsuitreiking winnaars ontwerp bouwdoeken

December 2020 – twee omwonenden van het gebied rond de Stompwijckstraat ontvingen op 9 december 2020 een prijs van directeur Wil van Dam van Woningbouwvereniging St. Willibrordus. Zij zonden beiden de winnende ontwerpen in voor op de doeken die rondom de toekomstige bouwlocatie komen te hangen. 

Eveline Rijnberg en Renate Krijbolder zijn beiden verrast dat hun ontwerp is uitgekozen voor op het bouwdoek. Zij ontvingen een groot pakket met nootjes, kaas en andere lekkernijen. “De tekening van mevrouw Krijbolder verwijst naar de sloop van de veertig duplexwoningen rondom de Stompwijckstraat”, zegt Van Dam. “Het ontwerp van mevrouw Rijnberg blikt juist vooruit naar de komst van ruim tachtig duurzame nieuwbouwappartementen. Hun ontwerpen worden afgedrukt op de bouwdoeken die over de hekken rondom de bouwlocatie komen te hangen. We verwachten dat de sloop in april 2021 kan starten. Dan komt er ook een officieel moment waarop de bouwdoeken met hun ontwerpen onthuld worden.”

Poort naar de toekomst

Rijnberg zond ‘de poort naar de toekomst’ in. “Ik tekende deze poort ongeveer vijf jaar geleden toen ik in Indonesië was”, vertelt ze. “Als ik op reis ging, maakte ik geen foto’s maar tekende ik wat ik zag. Ik nam er echt de tijd voor. Deze tekening maakte ik in een hotel waar een poort naar de badkamer was met heel mooi beeldhouwwerk. Ik vond dit ontwerp wel toepasselijk, omdat ik de nieuwbouw ook als iets moois zie.” “Bij mijn ontwerp liet ik mij inspireren door de Berlijnse muur”, vertelt Krijbolder. “Ik tekende bakstenen met een gat erin. Op het moment zit ik thuis en heb ik de tijd om te tekenen. Ik vond het vooral leuk om aan de wedstrijd mee te doen en verwachtte helemaal niet dat ik zou winnen.”