Menu+

Renovatie portieken

Renovatie portieken

December 2018 – De portieken van 48 woningen aan de Fagelstraat, Goudtstraat en De Lignestraat in Wassenaar worden gerenoveerd. Deze woningen van Woningbouwvereniging St. Willibrordus dateren uit 1963. De opknapbeurt van de portieken past bij de doelstelling om de leefbaarheid en duurzaamheid in de wijken te bevorderen. 

Voorzitter Ruud van Kralingen van Huurderbelangenvereniging Rozenstein is blij met de renovatie. “De entrees zijn nu nog oud en donker. Straks is alles weer schoon en fris.” Directeur Wil van Dam van St. Willibrordus vertelt dat er sinds de bouw van de drie blokken nooit iets aan de entrees is gedaan, al zijn de woningen zelf wel vernieuwd. “In de jaren negentig is er al groot onderhoud geweest. Toen zijn de keukens, badkamers en kozijnen vervangen en zijn alle woningen voorzien van dubbelglas. Wanneer er nu mutaties zijn, verduurzamen we de woning meteen naar label A.”

Gestart wordt met reiniging van de portieken. Daarna worden de wanden, plafonds en hekwerken in de trappenhuizen geschilderd. De brievenbussen worden vervangen en er komt energiezuinige ledverlichting in de portieken.