Menu+

Start sloop veertig duplexwoningen

Start sloop veertig duplexwoningen

“Wij gaan wat moois realiseren”

De werkzaamheden voor de nieuwbouw van 86 sociale huurwoningen rondom de Stompwijckstraat, zijn op 14 juni jl. officieel van start gegaan. De wethouders Kees Wassenaar van Ruimtelijke Ordening en Ritske Bloemendaal van Wonen, gaven die dag de aftrap voor de sloop van veertig duplexwoningen. Ze beklommen een grote sloopmachine die zij voor even zelf mochten bedienen. In een fractie van een seconde, tilden zij een dak omhoog en sloopten zij een zijwand van een woning.

“Ik ben superblij”, zegt Ritske Bloemendaal. “Dankzij de goede samenwerking tussen de gemeente en Woningbouwvereniging St. Willibrordus wordt dit project heel snel gerealiseerd. Een wonderbaarlijke vermenigvuldiging van veertig naar meer dan tachtig sociale huurwoningen. Hier zat Wassenaar op te wachten. Het is in ieders belang dat dit project gerealiseerd wordt. Vandaag is een belangrijke eerste stap van een mooi nieuw project. Ik zie dit echt als een succes.”

Lef

Diezelfde avond kwam het bestemmingsplan als hamerstuk in de raad. De volgende dag is de omgevingsvergunning ingediend. De bouwtijd is ongeveer tweeënhalf jaar. “Dit initiatief is geweldig voor Wassenaar”, vindt ook Kees Wassenaar. “Alle lof voor Woningbouwvereniging St. Willibrordus. Daar zit de lef, visie en investeringsdrang. De gemeente schept de randvoorwaarden en is ondersteunend.” Wil van Dam is ook blij met de goede samenwerking. “De gemeente zag vanaf het begin de noodzaak voor dit project en stond ervoor open. Op de bouwdoeken zie je hoe het er straks uit komt te zien. Wij gaan wat moois realiseren.”