Menu+

Start verduurzaming complex 3

Start verduurzaming complex 3

De woningen aan de Zonneveldweg, Dr. Mansveltkade, Kasstraat en Broekweg in Wassenaar worden dit jaar verduurzaamd. Op 22 april waren alle bewoners uitgenodigd voor een feestelijke start van het project. Ondanks het wisselvallige weer kwamen er zo’n 30 inwoners op af.  

De aanwezigen verzamelden zich op de bouwplaats, waar een kraampje stond met koffie en verse stroopwafels. Hier is ook een woonkamer ingericht voor inwoners die tijdens de werkzaamheden even hun huis willen ontvluchten. Voor mensen die thuiswerken, zijn er twee werkplekken ingericht. “We begrijpen dat er veel op de mensen afkomt”, zegt Prében l’Ami van Woningbouwvereniging St. Willibrordus.

De werkzaamheden vinden per blok plaats. We houden rekening met de flora en fauna in de wijk. Daarom zal er steeds op een andere plek in de wijk gewerkt worden. De huurders krijgen vooraf via de bewonersbegeleider een dagplanning door, zodat ze weten waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten.”

Minimaal label A

Inmiddels zijn de eerste steigers al geplaatst. De woningen krijgen dak-, gevel- en vloerisolatie. Er komen roosters in het glas, op de daken komen zonnepanelen en ieder huis wordt voorzien van mechanische ventilatie. Daarnaast krijgen de huizen nieuwe voordeuren, dakpannen, goten en schoorstenen. Na de verduurzaming hebben de woningen minimaal energielabel A. Eind 2024 wordt het project afgerond.

Heeft u vragen over de verduurzaming? Neem dan contact op met de bewonersbegeleider, via complex3@heembouw.nl of 06- 18988588 (bij geen gehoor kunt u een berichtje sturen)