Menu+

Wassenaarse Krant

In de Wassenaarse Krant

Maart 2019 – Woningbouwvereniging St. Willibrordus is dit jaar precies 100 jaar thuis in sociale huisvesting. Om het jubileumjaar in te luiden, opende de Wassenaarse Krant van 13 februari 2019 met een interview met directeur Wil van Dam op de voorpagina.

“De zorg voor kwetsbaren gaat als een rode draad door onze geschiedenis”, legt Van Dam uit. “Onze corporatie ontstond in 1919 vanuit het Rooms-Katholiek Werkliedenverbond om betaalbare huisvesting te bieden aan de ‘gewone arbeider’. In de 44 jaar dat ik in de volkshuisvesting werk, verschoof de rol van de corporatie. St. Willibrordus professionaliseerde en ontwikkelde mee met de eisen en wensen van de tijd.”

100 jaar leefbare wijken

Op 20 maart 2019 verscheen een vervolgartikel over 100 jaar leefbare wijken. Marc Fischer, manager vastgoed bij St. Willibrordus, vertelt hierin over de verduurzaming van het woningbezit. Verduurzaming is de laatste jaren een belangrijk speerpunt. Zo draagt de corporatie ook bij aan de leefbaarheid voor toekomstige generaties.

“In 2016 verduurzaamden we de eerste 90 woningen bij Hof van Eden”, zegt Fischer. “Daarna volgden verduurzamingsprojecten rond de ’s Heerenbergstraat en de Hugenzstraat, Zuidwijklaan en De Lignestraat. Half mei 2019 starten we met de verduurzaming van 213 appartementen aan de Van Duivenvoordelaan in Wassenaar. Na een recente peiling onder de bewoners bleek dat 84 procent instemt met het verduurzamingsplan van de corporatie. De woningen gaan van een gemiddeld energielabel F naar A. Met de verduurzaming van de woningen aan de Van Duivenvoordelaan, behalen we in 2020 een gemiddeld energielabel B. In 2026 is 50 procent van ons bezit verduurzaamd.”

De volledige artikelen leest u op www.dewassenaarsekrant.nl.